Inloggen

Ik weet mijn inloggegevens niet meer.

Kan gebeuren. Je hebt als het goed is inloggegevens gekregen van Velco toen je bent opgegeven voor een BHV cursus. Ben je je inloggegevens kwijt neem dan vooral contact met ons op.

Het wachtwoord dat ik kreeg is zo ingewikkeld, hoe kan ik dat zelf veranderen?

In plaats van inloggen met het ingewikkelde wachtwoord klik je daar op ‘wachtwoord vergeten’. Daarna kun je zelf kiezen welk wachtwoord je gebruikt.

 

E-mails

Ik blijf maar e-mails krijgen van een module die ik niet meer wil doen.

Als je een module hebt opgestart die meerdere dagen duurt, dan krijg je elke dag een herinnerings-email. Dit stopt pas als je een module hebt afgemaakt. Doe je dat niet dan kan het gebeuren dat je steeds dezelfde melding krijgt. Daar is een oplossing voor: Je kunt de module zelf annuleren. Ga daarvoor naar je resultaten. Door annuleren van de module stoppen de e-mails, maar beëindig je ook je inschrijving voor de module.

 

Velcoins

Waar vind ik de Velcoins die ik heb verzameld?

Wanneer je wilt weten hoeveel Velcoins je hebt behaald dan kun je dat zien door in te loggen in je account. Het aantal staat rechts bovenin het venster naast het menu icoon.

Je ziet het aantal Velcoins ook bij ‘Mijn activiteiten, onderaan op je accountpagina.


Hoeveel Velcoins moet ik nog behalen voor mijn deelcertificaat?

Het aantal Velcoins dat je nog moet halen voor je deelcertificaat hebben we op een aantal pagina’s in je eigen menu neergezet. Op de pagina Resultaten of Diploma’s bijvoorbeeld.

Waarom krijg ik nog steeds email terwijl ik mijn 160 Velcoins al gehaald heb?

Wat vervelend dat je meer mailtjes krijgt dan je wilt!
Je vertelde 160 Velcoins te hebben en daarom verbaasd bent over de mailtjes. Kennelijk hebben we niet duidelijk toegelicht dat de 160 Velcoins een minimum is voor je diploma. Als je als BHV’er altijd paraat wilt staan, dan is het aan te raden om door te gaan met af en toe een module. Vandaar dat het systeem ook niet automatisch stopt bij het bereiken van de 160 Velcoins. Bovendien heb je ook volgend jaar bij het verlengen van je diploma weer een minimum aantal Velcoins nodig. Je kunt dus het hele jaar aan de slag.

De mails krijg je vanuit een module waar je voor inschreef. Die mails gaan door totdat je je afmeldt voor die module. Je kunt er dus zelf voor kiezen of je een module wel of niet afmaakt. Let er op dat als je halverwege afbreekt je het werk aan die module ook kwijt bent. Als je naar je resultaten gaat kun je van elke module zelf besluiten of je wilt annuleren of doorgaan.

 

Module kiezen

Hoe kies ik een module?

Goede vraag! Je kunt op verschillende manieren een module kiezen. We raden je aan om eerst naar je Resultaten te kijken. Kijk naar de resultaten van de BHV-meter of vul de BHV-meter nog een keer in. Bij de resultaten springt er vast een competentie uit, waar je aan wilt werken. Kijk welke modules je bij een competentie kunt doen. Vind je een bepaald soort module leuk, bijvoorbeeld een ervaringsmodule, kijk dan bij die route en de modules die daarbij horen.

Hoe lang ben ik met één module bezig?

Als je een module kiest, kom je eerst op een informatiepagina over de module. Hier staat kort wat de inhoud van de module is. Bij Wat ga je doen? kun je zien uit hoeveel sessies de module bestaat. Onder Hoeveel tijd heb je nodig? staat een inschatting van hoeveel tijd je per sessie nodig hebt en voor alle sessies samen.

Ik wil een module van meerdere sessies in één dag doen. Kan dat?

Nee, dat past niet bij de manier van leren met Velco Online Academy. Door meer dagen na elkaar met een module bezig te zijn, blijft dat wat je leert veel beter hangen.

Moet ik alle modules gedaan hebben voor ik naar een cursus in het oefencentrum kan?

Nee, dat hoeft niet! We vinden het natuurlijk fijn dat je veel wilt doen om een goede BHV-er te zijn. Daarom bieden we veel modules aan om je te helpen goed voorbereid te zijn. We raden je aan om vooral modules te kiezen die passen bij jouw manier van leren en die jou helpen om een betere BHV-er te zijn. Dat kan het hele jaar door.

Welke modules kan ik doen om me voor te bereiden op een cursus in het oefencentrum?

Wat goed dat je voorbereid naar het oefencentrum wilt komen! Zoek op de pagina over het oefencentrum de module op waarvoor je naar het oefencentrum gaat. Bij elke module staat kort wat je gaat doen en hoe je je kunt voorbereiden. Natuurlijk mag je ook je eigen vragen meenemen!

 

Module beëindigen

Hoe beëindig ik mijn inschrijving op een module?

Het kan zijn dat je een module die je hebt opgestart niet meer wilt doen. Je kunt de module zelf annuleren. Ga daarvoor naar je resultaten. Door annuleren van de module stoppen de e-mails, maar beëindig je ook je inschrijving voor de module.

 

Foto’s uploaden

Hoe moet ik mijn foto's uploaden?

In sommige modules wordt gevraagd een foto te uploaden. Uploaden komt heel veel voor. Bijvoorbeeld als je een vakantiefoto met vrienden wilt delen via whatsapp of facebook. Hier is een korte uitleg.

 

Dashboards voor Leidinggevende BHV’ers

Hoe krijg ik inzicht in de voortgang van mijn BHV team?

Voor ploegleiders, hoofd-BHV, coördinator-BHV of andere leidinggevende-BHV, is er een dashboard waarmee je inzicht krijgt in de status van je BHV-team. Het dashboard geeft een goed beeld van de competentieontwikkeling van de BHV’ers in je team. Wil je weten hoe je dit voor jouw BHV’ers kunt zien? Kijk dan op deze pagina voor instructies.

 

Overige vragen

Ik heb een vraag over BHV

Als je een vraag over BHV-activiteiten hebt of over de modules, kijk dan eerst eens op het forum van de Velcommunity. Vind je daar niet het antwoord, lever je vragen dan in via Het Spreekuur en vergeet niet het eerstvolgende spreekuur bij te wonen.

Ik vind geen antwoord op mijn vraag!

Dat kan natuurlijk gebeuren. Neem contact met ons op en we komen er zo snel mogelijk op terug!